Truman State University
Pedestrian Mall Reconstruction

LOCATION
Kirksville, Missouri

​CLIENT
Truman State University

TEAM
THHinc.
McClure Engineering

A team led by Hitchcock Design Group worked with Truman State University to design a project that replaces existing paths in a core area of campus. The design improves pedestrian circulation, provides outdoor seating areas, addresses bike parking needs, updates lighting and other utilities, reduces the amount of impervious paving, and improves the appearance of the landscape. 

The team developed an innovative pavement section that combines the aesthetic advantages of clay brick pavers – both permeable and non-permeable – with a base layer of permeable concrete. This minimizes any differential settling of the pavers while allowing storm water to infiltrate into the aggregate layers below.
Project
Home
Next Project
Additional Graphics
TRUMAN STATE UNIVERSITY PEDESTRIAN MALL RECONSTRUCTION (Before)
TRUMAN STATE UNIVERSITY
PEDESTRIAN MALL RECONSTRUCTION (After)
TRUMAN STATE UNIVERSITY
PEDESTRIAN MALL RECONSTRUCTION
TRUMAN STATE UNIVERSITY
PEDESTRIAN MALL RECONSTRUCTION
TRUMAN STATE UNIVERSITY
PEDESTRIAN MALL RECONSTRUCTION
TRUMAN STATE UNIVERSITY
PEDESTRIAN MALL RECONSTRUCTION
TRUMAN STATE UNIVERSITY
PEDESTRIAN MALL RECONSTRUCTION
TRUMAN STATE UNIVERSITY
PEDESTRIAN MALL RECONSTRUCTION